Detaljer i smide ger stabila skydd och fungerar samtidigt som dekoration

SMIDE

Svetsning, smide och montering

I vår verkstad på 1 600 kvadratmeter nytillverkar och lagar vi olika typer av stålkonstruktioner. Exempel på vanliga arbeten som inbegriper svetsning och smide är räcken, staket och olika typer av skydd. Det kan också vara dekorationssmide för gårdar, parker och byggnader.

I de flesta fall levererar vi och monterar de färdiga produkterna hos beställarna.

Jobb som inbegriper svetsning och smide

  • Planteringsskydd
  • Räcken
  • Handledare
  • Staket
  • Grindar
  • Arbeten i corténstål
  • Entresolplan

Vad vill du ha hjälp med?

0303 – 79 95 29

0730 – 68 38 63

Corténkonstruktioner

Smidesarbeten i corténstål har blivit lite av en specialitet. Corténstål kan beskrivas som rostigt stål som inte rostar sönder. En speciell legering gör att stålet bildar ett jämnt och tätt rostskikt på ytan. Skikten hindrar ytterligare fukt att tränga in och stålet blir trögrostande.

Cortenstål tål höga temperaturer och är inte lika känsligt för temperaturväxlingar. Den vackra patinan och långa hållbarheten har gjort corténstål till ett populärt material för smide i trädgårdar och miljöer där designen är viktig.

Bilderna visar ett planteringsskydd och ett räcke i corténstål.

Skydd på fästningar

Sifab har i flera år fått förtroendet att på uppdrag av Statens Fastighetsverk arbeta med smidesarbeten för flera kulturhistorisk intressanta byggnader på västkusten. Bland annat har vi vi tillverkat och monterat staket och räcken på Carlstens fästning på Marstrand och  Bohus fästning i Kungälv.

I Göteborg har vi bland annat tillverkat skydd i cortén för värmepumpar på Skansen Kronan. Corténkonstruktioner med sin naturliga patina smälter in fint i historiska miljöer.